Peltikaton pinnoitus luotettavasti - Kilpailuta remonttisi

Kirjaudu

Peltikaton pinnoitus hinta

Onko peltikatto remontin tarpeessa? Onko kuitenkaan tarpeellista vaihtaa koko kattoa, jos katon kunto on hyvä eikä suurempia vaurioita ole. Olemme koostaneet yleisimmät asiat liittyen peltikaton pinnoitukseen. Pinnoitus on helppo, nopea ja edullinen toimenpide tehdä itse tai teettää ammattilaisella. Pinnoitus tuo myös jopa kymmenien vuosien jatkoa ajan peltikatollesi.

Selvitä remonttisi hinta

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Sisällysluettelo

Mitä maksaa peltikaton pinnoitus?
Miksi kannattaa tehdä peltikaton pinnoitus?
Miksi kattoa on hyvä huoltaa säännöllisin väliajoin?
Saako peltikaton pinnoituksesta kotitalousvähennystä?

Mitä maksaa peltikaton pinnoitus?

Markkinoilla on saatavilla helppoja itse tehtäviä pinnoitteita, jotka onnistuvat jokaiselta, etkä tarvitse kuin siveltimen ja aikaa. Tämä on hyvä vaihtoehto budjettimallin tee- se itse miehelle. Vaihtoehtoisesti tarjolla on myös ammattilaisia, jolloin tarvikkeiden hintaan tulee myös työnhinta sekä matkakulut.

Työlle ei ole tarkkaa hintaa annettavissa ilman kohteen arviointia. Arviointiin vaikuttaa kohteen katon kunto, käytettävä materiaali sekä sijainti.

Miten peltikaton pinnoituksen hinta muodostuu?

Mikäli päädyt tekemään pinnoituksen itse koostuu hinta vain käytettävien tuotteiden hinnasta ja omasta vapaa ehtoisuudesta. Tällöin ei myöskään kotitalousvähennystä heru. Vaihtoehtoisesti työhön voi ottaa ammattilaiset, jolloin työnhinnasta on saatavilla myös kotitalousvähennys. Ammattilaista käytettäessä hinta koostuu työnhinnasta, työn pinta-alasta sekä sijainnista. Tämän lisäksi myös katon kunto vaikuttaa hintaan, mikäli katto on huolellisesti säännöllisesti ylläpidetty eikä suurempia pohjatöitä tai kattopeltien vaihtoa tarvita on työ helppo ja nopea sekä edullinen vaihtoehto.

Miksi kannattaa tehdä peltikaton pinnoitus?

Peltikaton pinnoitus pidentää katon käyttöikää jopa kymmenillä vuosilla ilman, että tarvitsee ryhtyä koko katon uusintaan. Pinnoite pysäyttää peltikaton ruostumisen sekä korroosion.

Pinnoitus on helppo tehdä itse tai vaihtoehtoisesti palkata ammattilainen sen tekemiseen. Pinnoitus on mahdollista tehdä myös kosteille katto pinnoille.

Pinnoite vai maali

Maalaukseen verrattuna pinnoite on pidempi ikäinen ja kestävämpi vaihtoehto. Pinnoite on maaliin verrattuna paksumpaa minkä vuoksi se tiivistää saumat sekä täyttää pieniä reikiä. Pinnoitteen sääolosuhteiden sekä UV säteilyn kestävyys on huomattavasti maalia parempi vaihtoehto. Myöskin huoltoväli pinnoitteessa on jopa 20 vuotta toisin kuin maalissa enintään 15 vuotta. Pinnoite on siis pitkäikäinen valinta.

Koska peltikaton pinnoitus kannattaa tehdä?

Pinnoitus on suotavaa tehdä ennen ruostumista, jolloin sen pinnoite ei ole ehtinyt vaurioitumaan. Hyvissä ajoin tehty pinnoite on edellytys pitkä ikäiselle katolle. Pellin alkaessa hilseillä on silloin viimeistään hyvä aika uudelle pinnoitteelle.

Kuinka pinnoitus tehdään

Teitpä pinnoituksen itse tai ammattilaisen puolesta kannattaa kuitenkin katon kunnon tarkistus teettää ammattilaisella ennen pinnoitusta. Ammattilainen pystyy arvioimaan katon kunnon ja tekemään mahdolliset korjaustarpeen arvioinnit.

Ennen pinnoitusta katto tulee pestä hyvin, mikäli itseltä ei pesuun tarvittavia välineitä löydy kannattaa siihen kutsua ammattilainen.

Pesun jälkeen katolle täytyy tehdä pohjatyöt, joissa käydään läpi tiivistykset sekä mahdollisten ruoste kohtien huolto kuten hionta. Huolellisilla pohja töillä saadaan pitkä ikäinen ja uutta kattoa vastaava lopputulos.

Edellä tehtyjen toimenpiteiden jälkeen katto voidaan pinnoittaa ruiskuttamalla tai maalaamalla kumpi vaihtoehto tuntuu paremmalta.

Miksi kattoa on hyvä huoltaa säännöllisin väliajoin?

Säännöllisesti huollettu ja ylläpidetty peltikatto siirtää kokonais valtaisen kattoremontin tekemistä jopa vuosilla. Peltikatto on suomalaisessa ilmastossa hyvin vaihtelevissa olosuhteissa, joissa lämpötilan vaihtelut ja uv säteily rasittavat kattoa. Rasituksessa katto menettää suojaavan kalvonsa ja alkaa ruostumaan. Huoltamattomana ruostuessaan kattoon muodostuu reikä, jonka myötä kosteus vauriot voivat olla hyvinkin mittavat.

Säännöllisellä ylläpidolla pysyt kartalla kattosi kunnosta ennen isompien vaurioiden syntymistä.

Peltikaton huono huolto ja ylläpito on yleisin syy peltikaton remontille. Pahoin vaurioitunutta tai ruostunutta peltikattoa ei voida pinnoittaa.

Saako peltikaton pinnoituksesta kotitalousvähennystä?

Kotitalousvähennys on mahdollista saada rakennusten ylläpito- ja korjaustöihin. Verottaja myöntää kotitalousvähennyksen vakituisiin asuin- sekä vapaa-ajan rakennuksiin. Kotitalousvähennys myönnetään vain työn osuudesta, mikäli työhön on palkattu ennakkoperintärekisterissä oleva yritys. Verotuksessa ei voi siis vähentää itsetehtyjä töitä.

Kotitalousvähennyksen määrä

Kotitalousvähennyksen maksimimäärä on vuonna 2023 sama kuin 2023 eli 2250 € / henkilö, josta vähennetään 100 € oma vastuu vuodessa. Mikäli omassa verotuksessa maksimimäärä täyttyy, voidaan loppuosa vähentää puolison verotuksessa.

Kotitalousvähennykset edellytykset

Kotitalousvähennys myönnetään vain työn osuudesta, mikäli työhön on palkattu ennakkoperintärekisterissä oleva yritys. Verotuksessa ei voi siis vähentää itsetehtyjä töitä. Yrityksen ennakkoperintärekisteriin kuuluvuus kannattaa tarkistaa ennen sopimuksen tekemistä YTJ yrityshausta. Hakua varten tarvitset yrityksen Y-tunnuksen tai virallisen nimen.

Lue tarkemmin verottajan ohjeistuksesta:

Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennyksen edellytykset

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy