Tiilitalon maalaus | Uudista ja suojaa kotisi ulkoverhous

Kirjaudu

Kattava opas tiilitalon maalaukseen Päivitä kotisi ilme helposti

Opi asiantuntijoiden parhaat vinkit tiilitalon maalaukseen. Päivitä talosi ulkonäkö ja suojaa se elementeiltä tehokkailla ja kestävillä maalausratkaisuilla.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Tiilitalojen esteettinen päivitys
Valmistelutyöt ennen maalausta
Maalin Valinta Tiiliseinälle
Maalausprojektin taloudellinen näkökulma
Maalaustekniikat ja värien valinta

Tiilitalojen esteettinen päivitys

Tiilitalo tunnetaan sen kestävyydestä ja ajattomuudesta. Kestävä, ekologinen tiili voi kuitenkin ajan saatossa menettää ulkoista hehkuaan, erityisesti jos se on peräisin 70-luvulta tai sitä vanhemmista rakennuksista. Ajankohtainen maalausprojekti voi herättää tiilitalon ulkonäön uudelleen eloon, tuoden mukanaan tuoreuden ja nykyaikaisuuden tuntua. Maalatessa on syytä muistaa, että tiilen huolloksi yleensä riittää puhdistus, mutta katto ja puuosat vaativat säännöllistä maalausta niiden käyttöiän pidentämiseksi.

Ammattilaisen kädenjälki

On ymmärrettävää, että saattaa houkuttaa kokeilla maalausta itse, mutta tiilitalon ulkomaalauksessa ammattilaisen taito erottuu selvästi. Pohjatöiden, suojausten ja maalauksen viimeistelyn osaaminen vaikuttaa lopputuloksen kestävyyteen ja ulkonäköön merkittävästi. Ammattimaalarin kädenjälki näkyy myös työn vauhdissa ja tehokkuudessa, mikä tekee sijoituksesta kannattavan.

Värisävyjen valinta ja määräykset

Kun suunnittelet tiilitalon maalausprojektia, on tärkeää huomioida paikalliset rakennusmääräykset, jotka voivat vaikuttaa käytettävissä oleviin värisävyihin. Tämä on erityisen tärkeää taloyhtiöissä, joissa värisävyjen tulee olla yhtenäisiä ja hyväksyttyjä. Varmista siis, että värisävyt noudattavat kaikkia määräyksiä ja että mahdolliset muutokset ovat luvanvaraisia.

Tärkeä huomioon otettava: Muista, että me omaurakka.fi palvelun kautta voit helposti kilpailuttaa tiilitalosi maalausurakan. Tämä ei ainoastaan säästä aikaa ja rahaa, mutta myös varmistaa, että saat ammattitaitoisen tekijän työhön. Tutustu lisää ja pyydä tarjouksia esimerkiksi katon maalaukseen tai ulkoseinien maalaukseen, ja löydä juuri sinulle sopiva ammattilainen projektisi toteutukseen.

Valmistelutyöt ennen maalausta

Valmistelutyöt ovat olennainen osa maalausprojektia, ja ne vaikuttavat suuresti lopputuloksen laatuun ja kestävyyteen. Ennen maalausurakan aloittamista, on tärkeää suorittaa kattava tarkastus ja varmistaa, että tarvittavat välineet ja materiaalit ovat käytettävissä.

Tarkastukset ja hankinnat

 • Kunnon tarkastus: Varmistetaan tiilipinnan ja rakenteiden kunto. Mikäli löytyy vaurioita, ne tulee korjata ennen maalausta.
 • Työvälineet: Hankitaan laadukkaat siveltimet, telat, maalit ja muut tarvikeet. Muista, että työn laatu näkyy välineiden valinnassa.

Puhdistus ja suojelu

 • Puhdistus: Tiilipinnat tulee puhdistaa huolellisesti levittämällä puhdistusainetta, kuten Kilpi Katonpuhdistajaa, ja pesemällä pinnat painepesurilla.
 • Suojaus: Suojaa huolellisesti käsittelemättömäksi jäävät pinnat, kuten ikkunat ja läheiset pihakalusteet.

Turvallisuus ja järjestys

 • Työturvallisuus: Varmistetaan turvallinen työskentely käyttämällä suojavarusteita, kuten turvavaljaita.
 • Työjärjestys: Laaditaan suunnitelma työn suorittamiseksi tehokkaasti ja turvallisesti, ottaen huomioon sääolosuhteet ja työvaiheiden järkevä aikataulutus.

Huomioitavaa:

 • Sääolosuhteet: Parhaat olosuhteet maalaukselle ovat pilvipouta, ja työ tulee ajoittaa niin, ettei maalattava pinta altistu liialle kosteudelle tai suoralle auringonpaisteelle.
 • Maalierän yhdenmukaisuus: Varmista yhtenäinen väri sekoittamalla riittävä määrä maalia yhtä erää varten.

Avainkohdat: Ennen tiilitalon maalauksen aloittamista, muista suorittaa perusteelliset valmistelutyöt. Näin varmistat työn sujuvuuden ja lopputuloksen kestävyyden.

Kun olet valmistelutöiden osalta valmis, voit aloittaa itse maalausprojektin tai kilpailuttaa työn ammattilaisille. Tutustu maalausurakoiden kilpailuttamiseen ja löydä omalle projektillesi sopiva ammattilainen. Muista, että hyvin tehty valmistelutyö on investointi kiinteistösi tulevaisuuteen.

Maalin Valinta Tiiliseinälle

Oikean Maalin Valinta

Tiiliseinän maalaamisessa tärkein yksittäinen tekijä on oikeanlaisen maalin valinta. Tiiliseinien maalaamiseen ei sovi mikä tahansa maali, vaan tarvitaan sellainen, joka sekä suojaa että hengittää. Vesipohjaiset akryylimaalit ovat yleensä hyvä valinta, koska ne tarjoavat hyvän suojan säältä samalla mahdollistaen seinässä olevan kosteuden haihtumisen.

Maalin Tekniset Ominaisuudet

Laadukkaat maalit tarjoavat parantuneen kimmoisuuden ja kyvyn imeä syvälle maalattavaan pintaan. Etsi erityisesti tiilipintojen maalaamiseen suunniteltuja maaleja. Esimerkiksi elastomeerimaalit ovat optimaalisia ulkomuurien maalaamisessa, sillä ne suojavat kosteudelta ja lämpötilan vaihteluilta ja voivat korjata pieniä halkeamia maalipinnassa.

Maalin Käyttö ja Levitys

Valitse maali, jolla on erinomaiset vettä hylkivät ominaisuudet ja joka sulkee pienet halkeamat. Luonnollisen lateksimaalin käyttö voi olla paras ratkaisu, sillä se on kestävä ja helppo levittää. Kun valitset maalia, muista myös tarkastella, kuinka hyvin maali kestää auringonvaloa ja säilyttää värinsä.

Maalin Soveltuvuus Eri Tiilipinnoille

Jos tiiliseinän maalaus on osa laajempaa remonttia, harkitse maalin kilpailuttamista verkkopalvelussamme löytääksesi parhaat tarjoukset ja ammattilaiset työhön.

Avaintietoja:

 • Valitse vesipohjainen akryylimaali ulkotiiliseinien maalaamiseen.
 • Etsi erikoismaaleja, jotka on suunniteltu juuri tiilipinnoille.
 • Elastomeerimaalit ovat hyviä vaihtoehtoja, sillä ne tarjoavat lisäsuojaa ja voivat korjata halkeamia.
 • Luonnollisen lateksimaalin käyttö voi olla paras ratkaisu kestävyyden ja helpon levityksen vuoksi.

Maalausprojektin taloudellinen näkökulma

Verohyödyt ja vähennykset

Kotitalousvähennys on merkittävä etu, kun investoidaan tiilitalon maalausprojektiin. Vuoden 2023 sääntöjen mukaan tiilitalon maalauksesta voi saada kotitalousvähennystä jopa 2 250 € per henkilö. Vähennyksen piiriin kuuluu 40 % työn osuudesta, kunhan palveluntarjoaja on ennakkoperintärekisterissä.

Esimerkkitapauksia ja hyödyntämisen ehdot

Esimerkki 1: Matti ja Maija palkkaavat maalausyrityksen uudistamaan tiilitalonsa julkisivun. Maalaustyön kokonaishinta on 6 000 €, josta työn osuus on 4 000 €. He voivat vähentää 40 % tästä summasta, eli 1 600 € kotitalousvähennyksenä omassa verotuksessaan.

Esimerkki 2: Liisa on yksin asuva ja maksaa tiilitalonsa maalaustyön kokonaan itse. Työn hinta on 3 500 €, ja työn osuus on 2 500 €. Hän voi vähentää 40 % tästä, eli 1 000 € kotitalousvähennyksenä.

Kilpailuta maalausprojekti ja säästä

Maalausprojektin kustannuksia voi alentaa entisestään kilpailuttamalla urakat. Suosittelemme käyttämään Omaurakka.fi palveluamme, joka auttaa löytämään luotettavat urakoitsijat kohtuuhintaan.

Avainhuomiot

 • Kotitalousvähennys on hyödynnettävä etu, jonka suuruus voi olla merkittävä.
 • Työn osuuden tulee olla ennakkoperintärekisterissä olevan yrityksen laskuttamaa.
 • Kilpailuttaminen voi tuoda lisäsäästöjä - älä epäröi pyytää tarjouksia useammilta toimijoilta.

Muista! Tiilitalon maalaus lisää kiinteistön arvoa, joten se on investointi, joka kantaa hedelmää pitkällä tähtäimellä. Tutustu myös muihin maalauspalveluihimme, kuten peltikaton maalaukseen tai saunan maalaukseen, ja hyödynnä kotitalousvähennystä myös näissä projekteissa.

Maalaustekniikat ja värien valinta

Maalausprojektin suunnittelu ja välineiden valinta

Ennen kuin syvennämme maalaustekniikoihin, on tärkeää suunnitella maalausprojekti huolellisesti ja varmistaa, että kaikki tarvittavat välineet ovat valmiina. Tämä sisältää työn aikataulutuksen ja varautumisen mahdollisiin viivästyksiin, kuten sääolosuhteisiin.

Välineiden merkitys lopputulokselle

Laadukkaat pensselit ja kaavimet, suojavarusteet kuten käsineet ja hengityssuojaimet, sekä erityiset maalausharjat ovat avainasemassa työn laadun kannalta. Lisäksi telineiden turvallinen pystytys ja käyttö on kriittistä.

Maalaustekniikat

Peittävän maalin käyttäminen mahdollistaa värin muutoksen vaaleammasta tummempaan. Tekniikan tulee olla huolellinen, erityisesti jos aiempi kuultokäsittely on ollut tumma, jolloin vanha sävy voi kuultaa alta.

Tiheät huoltomaalaukset ovat tärkeitä puupinnan säilyttämisen kannalta. Ne estävät veden tunkeutumisen puuhun, mikä voi aiheuttaa halkeilua ja haurastumista.

Maalin valinta

Valitse maali huolella, erityisesti tiilipinnoille, jotka vaativat hengittäviä maalityyppejä. Öljymaalipintojen uudelleenmaalauksessa voi käyttää öljymaalia tai vesiohenteista akrylaattimaalia, kun taas lateksimaalipinnat vaativat vesiohenteisia tuotteita.


Avainkohtia:

 • Suunnittele ja aikatauluta työt huolellisesti.
 • Käytä laadukkaita maalausvälineitä ja suojautu kunnolla.
 • Sovella tekniikoita ja valitse maalit materiaalin mukaan.
Inspiraatiota ja tarvikkeita:

Voit löytää inspiraatiota ja hankkia tarvikkeita esimerkiksi suosituilta kotimaisilta brändeiltä kuten Tikkurila tai Uula. Lisäksi, kun olet valmis aloittamaan maalausprojektisi, muista että voit aina kilpailuttaa maalausurakat omaUrakka.fi kautta saadaksesi parhaat tarjoukset ja palvelut.


Tutustu myös:

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy