Kylpyhuoneen putkien maalaus – askel askeleelta opas

Kirjaudu

Ppas kylpyhuoneen putkien maalaukseen

Tutustu asiantuntijavinkkeihin kylpyhuoneen putkien maalauksesta ja päivitä tilasi nopeasti ja kohtuukustannuksin.

Remontin kilpailuttaminen kannattaa

Tarjouspyynnön jättäminen on ilmaista

Vie vain muutaman minuutin

Et sitoudu mihinkään

Säästä jopa 20%

Sisällysluettelo

Aloitus: Valmistelu ja materiaalit
Maalausprosessin perusteet: Kustannukset
Maalaustyön Tekeminen
Viimeistely ja Ylläpito

Maalausprosessin perusteet: Kustannukset

2. Maalausprosessin Perusteet: Kustannukset

Maalausprosessin Vaiheet ja Kustannukset

Kylpyhuoneen putkien maalaus on osa laajempaa kylpyhuoneen pintaremonttia, ja sen kustannukset vaihtelevat suuresti riippuen työn laajuudesta ja käytetyistä materiaaleista. Tässä osiossa keskitymme kustannuksiin, jotka liittyvät nimenomaan putkien maalaamiseen kylpyhuoneessa.

Hintaesimerkkejä ja Budjetointi

Kylpyhuoneen maalauksen keskihinta voi liikkua 347 € - 3 660 € välillä. Tämä kattaa usein koko kylpyhuoneen maalaustyön, joten putkien osuus on tätä pienempi. Tarkempaa hinta-arviota varten on suositeltavaa kilpailuttaa urakka ja pyytää tarjouksia useilta ammattilaisilta, mikä onnistuu helposti esimerkiksi omaURAKKA.fi palvelussa.

Maalausmateriaalien Hinnat

Maalauksessa käytettävien materiaalien hinnat ovat oleellinen osa kokonaiskustannuksia. Esimerkiksi TIKKURILA-merkkinen Helmi Patterimaali, joka on suunniteltu kestämään kylpyhuoneiden kosteaa ympäristöä, maksaa noin 21,95 € per 0,33 litraa. Muita kustannuksia lisäävät pohjustusaineet ja mahdolliset pohjamaalit, joiden hinnat vaihtelevat tuotemerkin ja tarvittavan määrän mukaan.

Vertailu ja Säästäminen

Vertaillessasi eri maalausurakoiden hintoja, on tärkeää ottaa huomioon maalien laatu sekä ammattilaisen kokemus. Esimerkiksi V33-remonttimaalit ovat suosittu valinta DIY-maalausprojekteihin, joiden avulla voidaan säästää kustannuksissa, mikäli työn tekee itse.


Avainhuomiot

 • Kylpyhuoneen putkien maalaustyön kokonaishinta on vain osa koko kylpyhuoneen maalauskustannuksista.
 • Materiaalivalinnat vaikuttavat merkittävästi hintaan; laadukkaat ja erikoismaalit voivat nostaa kustannuksia.
 • Kilpailuttamalla urakan voit säästää merkittävästi, ja omaURAKKA.fi auttaa löytämään parhaat tarjoukset.

Inspiroidu ja Löydä Tarvikkeet Innovaatiot ja ideat voivat virrata tutkiessasi erilaisia maalausprojekteja. Löydä inspiraatiota ja tarvikkeita esimerkiksi K-Raudan valikoimasta, jossa on tarjolla kylpyhuoneisiin soveltuvia maaleja ja työkaluja. Tutustu myös muihin kylpyhuoneen maalausprojekteihin, kuten:

Näiden linkkien kautta pääset tutustumaan muihin projekteihin, jotka voivat antaa lisäarvoa ja syventää ymmärrystäsi kylpyhuoneen putkien maalausprojektista.

Maalaustyön Tekeminen

Pohjamaalin Valinta ja Levitys

Ennen päämaalin levittämistä, on tärkeää valita oikea pohjamaali. Metalliputkille suunniteltu primer, joka sisältää ruosteenestoaineita, on suositeltavaa ferrometalleille, kuten sinkitylle, mustalle tai valuraudalle. Levitä primeriä tasaisesti, joko suihkuttamalla tai siveltimellä. Aerosoliprimerit ovat käteviä ympäriinsä näkyville putkille, ja ne kuivuvat nopeasti, noin 10 minuutissa.

Ensimmäinen Maalikerros

Kun primeri on kuivunut, voit levittää ensimmäisen maalikerroksen. Tämä kerros tulisi levittää huolellisesti, varmistaen että peitto on tasainen. On suositeltavaa odottaa kerroksen täydellistä kuivumista ennen toisen kerroksen lisäämistä.

Toisen Maalikerroksen Levitys ja Viimeistely

Hio ensimmäinen kerros kevyesti 220-grit hiekkapaperilla ennen toisen maalikerroksen levittämistä. Tämä varmistaa sileän pinnan ja paremman tartunnan toiselle kerrokselle. Täydellinen peitto saavutetaan yleensä kahdella kerroksella.

Työvaiheet Taulukossa

VaiheToimenpideHuomioitavaa
1Pohjamaalin levitysSopiva primer ruosteenestolla
2Ensimmäinen maalikerrosTasainen levitys ja kuivuminen
3HiontaKäytä 220-grit hiekkapaperia
4Toinen maalikerrosVarmista sileä lopputulos

Avainhuomiot

 • Valitse oikea primer: Ruosteenestoaineilla varustettu primer auttaa pidentämään maalipinnan ikää.
 • Levitä maali tasaisesti: Tasaisesti levitetty maali näyttää paremmalta ja kestää pidempään.
 • Kärsivällisyys kuivumisen kanssa: Anna jokaisen kerroksen kuivua kunnolla ennen seuraavaa vaihetta.

Kun tarvitset apua maalausurakoissa, käytä hyväksesi palveluamme kilpailuttaaksesi urakoita kohtuukustannuksin ja mutkattomasti. Tutustu erilaisiin maalauspalveluihimme, kuten katon maalaukseen tai saunan maalaukseen saadaksesi lisätietoa ja inspiraatiota projektisi toteuttamiseen.

Viimeistely ja Ylläpito

Kylpyhuoneen putkien maalausprojektin viimeistely ja ylläpito ovat avainasemassa kestävän ja ammattimaisen lopputuloksen saavuttamisessa. Tässä osiossa käymme läpi tarvittavat toimenpiteet maalausprojektin loppuun saattamiseksi ja annamme ohjeet maalipinnan huoltoon ja kunnossapitoon.

Viimeistely

Kun olet saanut päämaalikerroksen levitettyä ja se on kuivunut, on tärkeää tarkastella lopputulosta kriittisesti. Tämä tarkoittaa:

 • Tarkastus: Etsi epätasaisuuksia ja virheitä.
 • Korjaus: Tarvittaessa hiomalla ja täyttämällä aukot ennen viimeistelykerroksen levittämistä.
 • Viimeistelymaali: Suojaa maalattu pinta viimeistelymaalilla, joka lisää kestävyyttä ja antaa halutun loppuviimeistelyn.

Ylläpito

Maalipinnan säännöllinen puhdistus ja ylläpito pitävät putket hyvässä kunnossa ja pidentävät niiden elinkaarta. Noudata näitä ohjeita:

 • Puhdistus: Käytä mietoa puhdistusainetta ja vältä hankaavia materiaaleja.
 • Tarkastus: Säännölliset tarkastukset mahdollisten vaurioiden tai kulumien varalta.
 • Kosmeettiset korjaukset: Pienet korjaustyöt, kuten naarmujen paikkaus, kannattaa tehdä nopeasti.

Erityisvinkkejä

 • Sääolosuhteet: Ulkoputkien osalta huomioi, että maali voi kulua nopeammin vaihtelevissa sääolosuhteissa.
 • Tekninen huolto: Jos maalipinnan alla ilmenee teknisiä ongelmia, kuten ruostetta, on syytä konsultoida asiantuntijaa.

Kun otetaan huomioon maalipintojen erityistarpeet kylpyhuoneen olosuhteissa, on suositeltavaa käyttää erityisesti kosteuden kestävää maalia ja viimeistelytuotteita. Jos olet epävarma sopivista tuotteista tai menetelmistä, omaurakka.fi tarjoaa asiantuntevia palveluita urakan kilpailuttamiseen ja ammattilaisten vinkkejä erilaisiin maalausprojekteihin.

Avaintietoja:

 • Viimeistelyyn kannattaa käyttää kirkasta lakkaa tai suojaavaa topcoatia.
 • Kosteudenkestävä maali on erittäin suositeltavaa kylpyhuoneolosuhteisiin.
 • Älä unohda säännöllistä huoltoa maalipinnan pitkäikäisyyden varmistamiseksi.

Kun olet valmis aloittamaan viimeistely- ja ylläpitotyöt, muista tutustua myös muihin maalausaiheisiin artikkeleihimme, kuten katon maalaukseen tai kaakeleiden maalaukseen, jotka voivat olla hyödyllisiä kylpyhuoneremonttisi eri vaiheissa.

Kysymykset ja vinkit: Kylpyhuoneen putkien maalaus

Usein Kysytyt Kysymykset

Keräämme yhteen kylpyhuoneen putkien maalaukseen liittyvät yleisimmät kysymykset, jotta sinulla olisi kaikki tarvittava tieto onnistuneeseen maalausprojektiin.

 • Mikä on paras maalipohja putkille? Maalatessasi metalliputkia, on suositeltavaa käyttää metallipohjamaalia, joka sisältää ruosteenestoaineita. Tämä estää korroosion ja takaa paremman kiinnittymisen päämaaliin.

 • Voinko käyttää rullausta pohjamaalin levitykseen? Kyllä, mikrofiber-vaahtotelalla saa tasaisen ja siistin pohjamaalikerroksen. Käytä telaa, jonka nukka on noin 0.95 cm, jotta maali ei valu.

Ammattilaisen Vinkit

Ammattilaisten neuvoja putkien maalaamiseen, jotka takaavat parhaan lopputuloksen.

 • Puhdistus Ennen Maalausta Ennen maalin levittämistä, on tärkeää puhdistaa putket perusteellisesti. Käytä teräsharjaa poistaaksesi lian, tahrat ja ruosteen, jotta maali tarttuu paremmin.

 • Erityinen Pohjamaali Käytä erikoisvalmisteista happopohjaista primeria, joka kykenee syövyttämään kestävää metallia paremman tartunnan aikaansaamiseksi.

Pintamateriaalien Vertailu

Taulukko näyttää eri pohjamaalityyppien ominaisuudet ja niiden soveltuvuuden kylpyhuoneen putkille.

MaalityyppiRuosteenestoKuivumisaikaLevitystapa
MetallipohjamaaliKylläNoin 10 minRulla tai sivellin
Happopohjainen primerEi mainintaaRiippuu valmistajastaSivellin

Työkalut ja Tuotteet

Kun valitset työkaluja ja tuotteita putkien maalaukseen, suosi tunnettuja merkkejä ja laadukkaita materiaaleja. Tämä ei ainoastaan paranna lopputulosta, vaan myös tekee maalausprosessista sujuvamman ja taloudellisemman.

Palveluiden Kilpailutus

Jos koet, että kylpyhuoneen putkien maalausprojekti on sinulle liian suuri haaste, omaurakka.fi tarjoaa helpon tavan kilpailuttaa maalausurakat. Tutustu palveluumme ja löydä ammattilaiset, jotka toteuttavat projektisi mutkattomasti ja kohtuukustannuksin. Etsi inspiraatiota ja tarvikkeita paikoista kuten rautakaupat ja sisustusliikkeet, ja jos kaipaat vinkkejä muihin maalausprojekteihin, tutustu myös muihin palvelumme maalausurakoihin.


Keskeiset Huomiot

 • Pohjamaalin valinta on kriittinen osa maalausprosessia, ja sen tulee sisältää ruosteenestoaineita metalliputkien kohdalla.
 • Puhdistus ja pohjustus ovat välttämättömiä askeleita, jotka tulee suorittaa huolellisesti ennen päämaalin levitystä.
 • Laadukkaat työvälineet helpottavat työtä ja parantavat maalipinnan laatua ja kestävyyttä.
 • Älä epäröi käyttää omaurakka.fi palvelua urakoitsijoiden löytämiseksi ja maalausprojektisi kilpailuttamiseksi.

Selvitä ilmaiseksi paljonko remonttisi maksaa

Tarjouspyynnön jättäminen on aina ilmaista

Jätät tarjouspyynnön vain muutamassa minuutissa

Et sitoudu mihinkään

Lue seuraavaksi

Copyright © OmaUrakka.fi 2023 | miniSolution Oy